Dykkertur Lillebælt

Tag med på en frisk dykkertur til Lillebælt.
Vi dykker  2 dyk  i området.

 

Søbadet, Ammoniakhavnen og Kongebrogården er nok nogle af de mest kendte steder at dykke i Lillebælt. Stederne ligger hvor Lillebælt er smallest, hvilket pga. den til tider meget kraftige strøm, giver masser af liv i vandet. Strømmen er også det, som kan gøre dykning i Lillebælt udfordrende. Det bedste tidspunkt at dykke er, når der kun er lidt eller ingen strøm, hvor sigten også oftest er bedst. På grund af den konstante tilførsel af næringsrigt vand, er flora og faunaen her meget smuk.

Bunden på dykkerstederne varierer mellem sandbund, sten og skrænter og meterhøje vægge. Krabber, havkarruser, torsk, store fladfisk, anemoner, diverse svampe og nøgensnegle er nogle af de arter, der findes her. Ved flere af stederne er der monteret tykke kæder i havbunden fra kysten ud på dybere vand, som letter orienteringen og er meget nyttige, hvis der skulle komme strøm.

BEMÆRK: Vi beslutter først på selve dagen præcist, hvor vi dykker, da det afhænger af strømmen. Afgangstidspunktet kan variere og ligger typisk mellem kl 0600 og 0900. Hold øje med mail/sms aftenen før turen.

Vi parkerer på parkeringspladserne ved dykkerstederne. Flere af stederne har borde og bord/bænkesæt, som letter klargøringen. Et af dykkestederne har også skyllefaciliteter.

Der er toiletfaciliter på et par af stederne. Bemærk, at hvor der kun er “naturlige” toiletfaciliteter, undlader vi at smide papir og andet affald. Vi har en skraldespand i bilen til det samme 😉

 

Dybde

Max. 18 meter

Forudsætninger

Open Water Diver, CMAS*  eller tilsvarende.

Leje af udstyr

  • Hvis du skal leje udstyr, skal du udførligt give os besked om hvad du skal bruge ved tilmelding.
  • Er det første gang, du dykker med os, anbefaler vi at du besøger os på Allikevej i Ringsted inden, så du kan prøve udstyret. Den rigtige størrelse giver et varmere og mere komfortabelt dyk.

Luft på egne flasker

  • Hvis du skal have fyldt luft på din flaske, bedes du informere om dette ved tilmelding, så vi kan medbringe luft til dig.

Hvad skal jeg medbringe

  • Dit dykkerudstyr (eller bestil leje af udstyr)
  • Særligt udstyr som f.eks. lygte, smb/spole, varm hue, solcreme
  • Dykkercertifikat og logbog
  • Helbredserklæring (max. ét år gammel)
  • Efter behov:  Noget at drikke, snacks efter behov

Sted

Mødestedet er på dykkerstedet.

Det er dog muligt ifm. de fleste ture at følges med os fra ScubaGear på Allikekvej 10. Hvis du vælger at møde os i ScubaGear, bedes du informere om dette ved tilmelding.

Tid

Det angivne tidspunkt, er mødetiden på dykkerstedet.

Hvis du har lejet udstyr, eller skal have fyldt luft på, vil vi have det klar på dykkerstedet på dette tidspunkt.

 Se mere under “Leje af udstyr & Luft” herover.

Tilmeldingsfrist

18 timer før turen starter. Når tilmeldingsfristen er overskredet, er det ikke længere muligt at tilmelde sig turen.
Minimum antal: 4 personer

Afbud

Ønsker du at framelde dig turen, skal det ske senest 24 timer før afgang på mail til dyk@toys4boys.dk eller sms til 40544880

Da vind og vejr nogen gange kan drille, prøver vi at finde et passende alternativ, hvis muligt. Du vil få besked herom på mail eller sms -enten dagen før eller samme morgen/dag.

Description in English will be added soon

DATO

01 04 21
Afviklet

TIDSPUNKT

7:00 - 20:00

TILMELDTE

Ingen tilmeldte ... kom først !

Comments are closed